Usi de Interior I Usi Culisante I Glasvand
usi interiorIntrebari Frecvente despre Usile de InteriorDictionar Usi de InteriorGalerie Foto Usi de InteriorCatalog Usi de InteriorContact

Usi culisanteCulisante pe Langa PereteCulisante in PereteUsi GlasvandGlasvand 2 Canateglasvand 3 canateGlasvand 4 CanateUsi de InteriorUsi Interior Furnir Eleganteusi lemn masivUsi Interior HDFUsi de Exteriorscari lemnlambriuri mdf

 

 

 

Usi interior - Glasvand

glasvand clasic

Elegant prin definitie, cu suprafata vitrata generoasa, glasvandul defineste o alta conceptie despre usa ca entitate. Utilizat pentru inchiderea unor spatii generoase mai mari de 1 m, glasvand-ul tine loc de mobilier. Imaginativa un perete anost pus in valoare de o usa din lemn, cu bagheta lucrata manual, care innobileza spatiul unde se afla si care delimiteaza totodata doua spatii diferite.
O simpla cautare pe internet si iata traducerea autohtona a acestuia.
“1. Perete interior alcatuit din panouri de sticla montate pe un cadru de lemn sau de metal. 2. Usa plianta, cu geamuri, care separa doua încaperi. - Din germ. Glaswand” 
Intr-adevar glasvand-ul se remarca printr-o suprafata vitrata generoasa iar bagheta ornamentala traseaza linii fine desavarsind o mica opera de arta.
Noi am incercat sa iesim din tipare si sa va propunem si alte modele fata de cele existente, combinand suprafete vitrate de diferite geometrii si marimi.
Pentru o latime a golului de zid ce depaseste un metru este impetuos necesara fabricarea unui glasvand alcatuit din doua parti: o usa principala si un puisor (usa mai mica de 500 mm). unul din motivele pentru care este necesara executarea celor doua foi de usa este ca o usa de interior de un metru isi va pierde din frumusete dand impresia de masivitate (impresie necesara usilor pentru exterior) si un alt motiv va fi acela ca va lua o buna parte din spatial camerei sau al holului in care se deschide.
Glasvand-ul poate fi intr-un canat, doua sau trei canate (foi de usa). Intotdeauna o usa va fi principala si va avea maner si broasca iar celelalte vor fi auxiliare. Usile auxiliare vor avea zavoare partea de sus si jos a cantului, pentru fixare, in cazul in care ansamblul este folosit doar pentru “traficul de persone”. Aceste zavoare permit deschiderea totala a usilor in momentul in care proprietarul doreste introducerea in spatial camerei mobile de dimensiuni mari, agabaritice.
Aceste usi de interior pot deschide sau inchide un spatiu, delimitandu-l cu usurinta de alt spatiu.
Glasvand-ul, in general, se face la comanda deoarece golurile de zid difera de la un client la altul. Impartirea golului, in urma caruia rezulta dimensiunea fiecarei foi de usa in parte, este necesar a se face de catre un specialist pentru respectarea proportiilor si pentru ca estetica sa nu aiba de suferit. 
De exemplu: daca avem o supratata destul de generoasa (1400 mm) se pot realiza doua foi de usa egale sau o usa principala de 800 mm si un pui de 400 mm.

Usile Glasvand se clasifica in functie de numarul de canate:
- Glasvand 2 canate
- Glasvand 3 canate
- Glasvand 4 canate