Usi de Interior I Usi Culisante I Glasvand
usi interiorIntrebari Frecvente despre Usile de InteriorDictionar Usi de InteriorGalerie Foto Usi de InteriorCatalog Usi de InteriorContact

Usi culisanteCulisante pe Langa PereteCulisante in PereteUsi GlasvandGlasvand 2 Canateglasvand 3 canateGlasvand 4 CanateUsi de InteriorUsi Interior Furnir Eleganteusi lemn masivUsi Interior HDFUsi de Exteriorscari lemnlambriuri mdf

 

 

 

Intrebari Frecvente despre Usi Culisante pe Langa Perete

1. Usa culisanta are toc?
NU, usa culisanta nu are toc, pentru ca are nevoie de spatiu sa culiseze intr-o parte si nu se poate inchide fizic intr-un toc ca usa normala.

2. Usa culisanta etanseaza?
NU, usa culisanta nu etanseaza deoarece intre ea si perete exista un luft (distanta) de minim 5 mm pentru ca cele doua sa nu se loveasca una de cealalta.

3. Se poate monta usa culisanta pe un perete din rigips? 
Din pacate rigips-ul (profilul acestuia are doar 3mm grosime) nu poate sustine greutatea unei usi culisante (30 – 35 kg).

4. Ce pot face daca am perete din rigips si vreau usa culisanta?
Pentru ca usa sa functioneze in parametrii optimi si pentru ca peretele sa reziste, partea de sus pe care se va monta sistemul de culisare trebuie intarita cu lemn masiv.

5. Usa culisanta se poate incuia?
NU, usa culisanta nu are toc si nu are balamale. Daca se incuie intr-o parte se poate trage foarte usor din partea in care culiseaza.

6. Am un spatiu dublu (ex.1600 mm). Pot face 2 usi culisante?
Da, numai daca aveti spatiu intr-o parte si cealalta a golului pentru ca cele 2 foi de usa sa culiseze.

7. Pe peretele unde as vrea sa culiseze usa am intrerupatorul. Ce pot face?
Aveti 3 posibilitati: sa culisanti usile pe peretele din exteriorul camerei (spre hol), sa mutati intrerupatorul in golul de zid sau sa va montati un intrerupator redus ca si dimensiune (20 mm) iar la montajul usii montatorul sa distanteze sistemul de culisare de la perete cu acei 20 mm.

8. Trebuie sa am montata pardoseala inaintea montajului usii culisante?
Da, veti castiga estetica ansamblului.

9. Sistemul de culisare are sina jos?
Nu, sistemul are sina pe partea de sus. In partea de jos exista un singur element care nu lasa foaia de usa sa balanseze. Acesta are 10 mm inaltime si se monteaza langa baza peretelui.

10. Finisez golul de zid pentru montajul usii culisante?
Usa culisanta se misca pe langa perete. Puteti imbraca peretele in captuseala cu pervaz sau puteti finisa cu glet si vinarom. Prima varianta este estetica si va asigura peretele impotriva loviturilor.

11. Pervazul nu distanteaza usa de la perete?
Da, usa va culisa la 6 mm (grosimea pervazului) + 5 mm(distanta minima, optima de culisare – in functie de modelul usii) fata de perete.

12. Daca usa culisanata are geam ce riscuri implica?
Nu implica nici un risc. Va fi un pic mai grea si va distanta usa de la perete cu inca 6 mm cat are bagheta de sustinere a geamului.

13. Cat sustine ca si greutate un sistem de culisare?
Intre 60 si 80 kg.

 

Intrebari Frecvente despre Glasvand

1. Se deschid toate usile (canatele) din ansamblul unui glasvand?
Da, in general un glasvand are o usa principala care se deschide tot timpul iar celelelalte sunt prinse in zavoare si se deschid numai cand este cazul.

2. Glasvandul etaseaza?
Da, ansamblul are toc si se comporta ca si deschide precum o usa normala.

3. Cum sa aleg numarul de usi (canate) pentru golul meu de zid?
In functie de functionalitate, trafic, de obstacole care nu va permite deschiderea unei usi.

4. Exista o regula pentru dimensiunile usilor (canatelor)?
In principiu nu exista nici o regula. Foile de usa pot fi egale (daca distanta dintre pereti o permite) sau inegale. Se va urmari estetica per ansamblu.

5. Usile se pot plia usa peste cealalta?
In functie de geometria spatiului unde se monteaza exista si aceasta posibilitate.

6. As dori ca marginea din lemn sa aiba mai putin de 100 mm?
Structura de rezistenta a usii poate fi afectata de aceasta dimensiune redusa. In mod normal marginea din lemn are cel putin 125 mm avand in vedere ca toata forta actioneaza in balamalele ansamblului.

7. Glasvandul are prag?
In general usile nu se realizeaza cu prag. Materialele pe care le folosim au o rezistenta optima pentru atigere nu pentru trafic (pasire peste ele).

8. Care este numarul maxim de foi de usa pe care le poate avea un ansamblu?
4 foi de usa care se deschid la un moment dat. Ansamblul mai poate avea in plus inca 2 foi de usa dar acestea vor fi numai fixe.